Το Psychoscopio.gr είναι πύλη για την ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία και έχει ως στόχο την ενημέρωση, την πληροφόρηση, την ευαισθητοποίηση περί της ψυχικής υγείας καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Παράλληλα, το Psychoscopio.gr στοχεύει στο να λειτουργήσει ως πλαίσιο μέσα από το οποίο ο επισκέπτης θα μπορεί να λαμβάνει την υποστήριξη και την βοήθεια που χρειάζεται, είτε με τη μορφή αυτοβοήθειας είτε μέσω επαγγελματικής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.

Υπό το πρίσμα αυτό, το Psychoscopio.gr μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον κάθε επισκέπτη ως ένα καλειδοσκόπιο για θέματα ψυχολογίας.

Μέσω του Psychoscopio.gr, θα επιτυγχάνεται η αντίληψη των αντανακλάσεων, των συμμετρικών και ασύμμετρων εικόνων των προσωπικών του βιωμάτων, της διάθεσης του, των συναισθημάτων του, των συμπτωμάτων που τον ανησυχούν.

Επιπλέον, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει πως η περιστροφή και η κίνηση αυτών δημιουργούν διαφορετικούς δυσλειτουργικούς σχηματισμούς στον ίδιο του τον Εαυτό, στην προσωπικότητα του και στις σχέσεις του με τους άλλους.