Παξινός Θεόδωρος

Είμαι πτυχιούχος Ψυχολογίας (Πανεπιστήμιο Κρήτης, 2000-2004) με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στον Τομέα Ψυχολογίας.
Η Ψυχοθεραπευτική μου Εκπαίδευση περιλαμβάνει τη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Cognitive Behavioral Psychotherapy – C.B.T.) από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής και το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών καθώς και τη Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία (Cognitive Analytic Psychotherapy- C.A.T.).
Επιπλέον, έχω επιμορφωθεί στη Βραχεία Ψυχοεκπαιδευτική Παρέμβαση στη Διπολική Διαταραχή από τον Ελληνικό Κλάδο της Παγκόσμιας Εταιρείας για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση (W.A.P.R) και έχω παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια και προγράμματα κατάρτισης όπως για το φαινόμενο του Εθισμού των Εφήβων στο Διαδίκτυο, την Πολυπολιτισμική Συμβουλευτική Υποστήριξη και την Ευαισθητοποίηση σε θέματα του Προσφυγικού Φαινομένου.
Ως Ψυχολόγος έχω εργαστεί στο Συμβουλευτικό Κέντρο ατόμου και Οικογένειας του Δήμου Πατρέων παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες καθώς και στη Δράση για την καταπολέμηση των Διακρίσεων σε βάρος των Ατόμων με προβλήματα Ψυχικής Υγείας – Αντιστίγμα. Από το 2013 είμαι Ψυχολόγος στη ΜΚΟ PRAKSIS υποστηρίζοντας ψυχολογικά Ασυνόδευτους Ανήλικους Πρόσφυγες καθώς και Ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Μέσα από το Psychoscopio.gr, προσπαθώ να μεταφέρω οπτικές, πληροφορίες, ερεθίσματα, προσεγγίσεις, αντιλήψεις γύρω από θέματα ψυχολογίας. Θα χαιρόμουν αν σε κάποιους είναι βοηθητικό και ενδιαφέρον. Θα χαιρόμουν περισσότερο αν σε κάποιους το Psychoscopio.gr «αγκαλιάσει» το ψυχοσυναισθηματικό τους φάσμα.

«Τα συναισθήματα είναι η άμπωτη και η παλίρροια της ανθρώπινης εμπειρίας και ωθούνται από ρεύματα επιφανειακά, υπόγεια και αντίθετα μεταξύ τους. Είναι σαν τον καιρό- δεν γίνεται να μην υπάρχει καιρός».

Θα χαρώ να λάβω σχόλια και παρατηρήσεις σας.