Θεόδωρος Χ. Παξινός, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

 • Είμαι πτυχιούχος Ψυχολογίας, (βαθμός Άριστα, 9,09), του Πανεπιστημίου Κρήτης, με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στον Τομέα Ψυχολογίας.
 • Η Ψυχοθεραπευτική μου Εκπαίδευση περιλαμβάνει:
  Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Cognitive Behavioral Psychotherapy – C.B.T.)
  .
  Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία (Cognitive Analytic Psychotherapy- C.A.T.).
  Κλινική Εκπαίδευση Λακανικού Πεδίου, της Διεθνής των Φόρουμ, Σχολή Ψυχανάλυσης των Φόρουμ Λακανικού Πεδίου (Εκπαιδευόμενος Αναλυτής).
 • Επιπλέον, έχω επιμορφωθεί στην Ψυχοεκπαίδευση: Παρεμβάσεις στο άτομο, την οικογένεια, την ομάδα, Κλινική μετεκπαίδευση, ΕΠΙΨΥ.
 • Βραχεία Ψυχοεκπαιδευτική Παρέμβαση στη Διπολική Διαταραχή από τον Ελληνικό Κλάδο της Παγκόσμιας Εταιρείας για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση (W.A.P.R).
 • Ως Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπευτής έχω εργαστεί στο Συμβουλευτικό Κέντρο ατόμου και Οικογένειας του Δήμου Πατρέων, σε δομή φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων και σε Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.ΔΑ.ΣΥ). Επιπρόσθετα, ως Συντονιστής σε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, ενώ από το 2022 είμαι Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ψυχικά Πασχόντων, Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία, Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας, Παράλληλα, είμαι εξωτερικός συνεργάτης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Δημόσια Υγεία- Public Health, του τμήματος Ιατρικής, Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποιώντας διαλέξεις στα πλαίσια του μαθήματος Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.
 • Τα τελευταία χρόνια διατηρώ ιδιωτικό γραφείο παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και ψυχολογικής υποστήριξης σε εφήβους και ενήλικες για ένα ευρύ φάσμα συναισθηματικών και συμπεριφορικών δυσκολιών. Επιπλέον, εφαρμόζονται παρεμβάσεις ψυχοεκπαίδευσης στο άτομο και στην οικογένεια με στόχο τη διαχείριση και αποκατάσταση ψυχιατρικών διαταραχών.

Μέσα από το Psychoscopio.gr, προσπαθώ να μεταφέρω οπτικές, πληροφορίες, ερεθίσματα, προσεγγίσεις, αντιλήψεις γύρω από θέματα ψυχολογίας. Θα χαιρόμουν αν σε κάποιους είναι βοηθητικό και ενδιαφέρον. Θα χαιρόμουν περισσότερο αν σε κάποιους το Psychoscopio.gr «αγκαλιάσει» το ψυχοσυναισθηματικό τους φάσμα.

«Τα συναισθήματα είναι η άμπωτη και η παλίρροια της ανθρώπινης εμπειρίας και ωθούνται από ρεύματα επιφανειακά, υπόγεια και αντίθετα μεταξύ τους. Είναι σαν τον καιρό- δεν γίνεται να μην υπάρχει καιρός».